Waarom voetbal gripsokken zo populair zijn?

Waarom voetbal gripsokken zo populair zijn?

Gripsokken zijn immens populair onder voetballers. Hoe komt dat nou eigenlijk?

Het effect van gripsokken, zoals de benaming eigenlijk al aangeeft, gaat over het vergroten van de grip tussen je voet, sok en voetbalschoenen. Met als belangrijkste doel om de interne slip en wrijving te verminderen. Dit heeft meer voordelen dan je misschien in eerste instantie zou denken. 

Het probleem is dat voetbalschoenen in massa geproduceerd worden en een bepaald model altijd dezelfde vorm heeft, terwijl iedere voet anders is. Hierdoor is de kans dat een voetbalschoen helemaal perfect zit heel klein. Door dit probleem is het logisch dat er met normale sokken ongewenste wrijving en slip in de schoen ontstaat.

De rubberen pads op de voetzool van de gripsok lossen dit probleem op en zorgen voor een directer en stabieler contact met je schoen. Dit nauwe contact tussen je voet, sok en voetbalschoen heeft een aantal voordelen die je in staat stellen om net wat sneller te reageren. De fractie van een seconde die je wint aan reactievermogen kan de essentiële schakel blijken te zijn tussen een duel winnen en verliezen.

Daarnaast hebben de rubberen pads ook een dempende werking waardoor je lichaamsgewicht beter verdeeld wordt tijdens sprintduels en na het landen van kopduels in de lucht. De dempende werking zorgt tevens voor een comfortabeler gevoel en helpt bij het tegengaan van vermoeide voeten.

Als je eenmaal op gripsokken hebt gevoetbald, wil je nooit meer anders. Het is niet voor niets dat steeds meer profvoetballers voor gripsokken kiezen.