Gripsokken, een must have voor iedere voetballer.

Gripsokken, een must have voor iedere voetballer.

Een pijnlijke achillespees, schuiven in je voetbalschoenen, blaren en te strakke veters. Waarschijnlijk herkenbare problemen als jouw voetbalschoenen net niet helemaal lekker zitten. Wij hebben het redmiddel voor jou; gripsokken. In deze blog vertellen wij jou alles over gripsokken en de verschillende soorten.

Waarom gripsokken?
Extra comfort tijdens jouw training en het voorkomen van blessures, dat is waar het bij gripsokken om draait. Train jij wel eens in de regen (dat kan niet anders met ons Nederlands weer) of beoefen jij een sport waar je te maken hebt met snelle richtingsveranderingen, dan zijn gripsokken zeker iets voor jou. Speciale grippads op de zool van de sportsokken zorgen er namelijk voor dat jij niet meer in je schoenen schuift. Hiermee voorkom je blaren en heb je meer stabiliteit waardoor jouw enkel niet zomaar zal omslaan met alle gevolgen van dien. Door de demping van de soft grippads worden krachten op je spieren en pezen aanzienlijk gereduceerd.

Gripsokken tijdens voetbal
Als ster van het veld wil jij constante stabiliteit en maximale kracht behouden tijdens het versnellen en vertragen. Door gripsokken tijdens voetbal te gebruiken reken je af met de wrijving tussen voet en schoen, en verklein je de kans op blessures. Zo blijf jij gefocust op je wedstrijd (of training) en behaal je keer op keer een hoger niveau.

Hoe draag je gripsokken?
De juiste stijl voor je voetbalsokken is extreem belangrijk voor je comfort en hangt af van waar je voor gebruikt. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om het dragen van gripsokken tijdens voetbal. Wij hebben de meest voorkomende manieren voor je op een rijtje gezet.

Top op de knie
Heb jij groepstraining en zoek je voetbalsokken met complete grip en compressie? Dan raden wij jou aan om hoge sokken te dragen die over de knie vallen. Doordat je gebruik maakt van de gehele lengte van de sok, hoef jij je geen zorgen te maken over dingen als oprollen en afzakken. Daarnaast zijn het ideale sokken voor het winterse weer.  Check onze kniesokken.

Tot op de kuit
Een korte trainingssessie in de namiddag? Of is het Match Day voor jou? Dan zijn de kuithoge gripsokken jouw beste keuze. Dit is de klassieker onder de sportsokken en is dan ook de meest verkochte versie. Tijdens de wedstrijd draag je deze onder je afgeknipte clubsokken. Wist jij dat al onze Pelota gripsokken gemaakt zijn van de beste materialen (nylon, katoen, elasthaan, polyester) zodat ze niet alleen comfortabel zijn, maar ook lang meegaan? Check onze kuitsokken.

No-show
Tijdens zware trainingssessies in de zomer zit jij niet te wachten op warme sokken, dat begrijpen wij bij Pelota helemaal. Daarom hebben wij naast de kuit- en kniesok ook no-show oftewel een enkel gripsok ontwikkeld.Met deze voetbal gripsokken presteer je ook tijdens de extreem warme trainingssessies nog steeds goed op het veld. Check onze enkelsokken.

Ook ideaal als cadeau
Zoek je een leuk cadeau voor een voetballer? Bijvoorbeeld voor zijn of haar verjaardag, kerst, sinterklaas, zomaar of als bedankje? En kom jij ook liever met iets leuks en nuttigs aan dan een envelop met geld? Dan zijn gripsokken het perfecte cadeau. De ontvangers zullen er zeker blij mee zijn!

Bekijk hier de collectie & kies jouw favoriete voetbal gripsokken